Serniczek na zimno z frużeliną malinową

Przepis


Składniki:
Ciasto:
- ok. 1,5 szklanki mąki krupczatki,
- 3 żółtka,
- ok.1,5 łyżki cukru,
- 1/2 kostki masła (zimnego),
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- szczypta soli,
- odrobina pasty waniliowej,
- ok.1-2 łyżki kakao (np. DecoMorreno).

Masa serowa:
- ok. 700 g twarogu delikatnego naturalnego President (Biedronka),
- 1 galaretka malinowa (Winiary),
- 1/2 szklanki wrzątku,
- 1 łyżka ksylitolu,
- ok. 250 g malin.

Frużelina malinowa:
- 220 g malin świeżych lub mrożonych/z kompotu + kilka świeżych malin (miałam pół słoiczka malin z syropem domowej roboty jeszcze z zeszłego roku),
- 1 łyżeczka żelatyny w proszku,
- ok. 3 łyżki cukru do smaku (pominęłam, gdyż syrop był słodki),
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce zimnej wody.
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤