Lekki sernik na zimno

Przepis


Składniki:
100 g herbatników
3 galaretki truskawkowe w proszku
400 g jogurtu naturalnego
300 g serków homogenizowanych waniliowych
blaszka 24x24cm
Przygotowanie:
Rozpuszczamy dwie galaretki w 1 szkl gorącej wody a trzecią galaretkę w 500 ml gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na dnie układamy herbatniki. Jogurt naturalny mieszamy razem z serkami homogenizowanymi i wlewamy ostudzone galaretki (rozpuszczone w 1 szkl wody), mieszamy żeby składniki się połączyły. Gotową masą jogurtową wylewamy delikatnie na ciastka. Wstawiamy ciasto do lodówki. Gdy ostatnia galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na ciasto i ponownie wstawiamy je do lodówki. Po kilku godzinach będzie gotowe.

@Slodko
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤