Korpusy kruchych babeczek

Przepis


Składniki:
200 g masła schłodzonego
2 żółtka
2 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Masło kroimy w małe kawałki i przekładamy do miski. Do masła dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Wyrabiamy szybko ciasto. Przygotowujemy sobie foremki na kruche babeczki ( ja miałam duże). Z ciasta robimy równy wałeczek i tniemy go na 12 równych części. Każdą z jednej części ciasta wylepiamy foremkę. Wylepione ciastem foremki wstawiamy do lodówki na 30 min. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik. Babeczki wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu jeszcze gorące wyjmujemy z foremek i studzimy. Wystarczy odwrócić do góry dnem a foremka sama odejdzie. Przepis na 12 sztuk.

@Slodko
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤