TRUSKAWKOWE LOVE

Przepis


SKŁADNIKI forma (24 cm x 24 cm)
MASA WANILIOWA
150 g podłużnych biszkoptów.
800 g serka waniliowego
opakowanie żelatyny
ewentualnie dodać cukru jeżeli masa nie będzie słodka
PIANKA TRUSKAWKOWA
około 150 g okrągłych biszkoptów
2 białka
szklanka truskawek
2 łyżeczki żelatyny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Masa waniliowa
Spód formy wyłożyć biszkoptami. Do ¾ szklanki gorącej wody wsypać żelatynę dokładnie wymieszać. Do serka waniliowego dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Na serku waniliowym ułożyć okrągłe biszkopty, i formę wstawić do lodówki
Pianka truskawkowa
Żelatynę rozpuścić w około ¼ szklanki gorącej wody
Odszypułkować truskawki, umyć a następnie zblendować, dodać żelatynę i wymieszać.
Białka ubić na sztywno pod koniec ubijania wlać zblendowane truskawki, i cały czas ubijać aż masa podwoi swoją objętość i zrobi się sztywna. Piankę truskawkową przełożyć na masę waniliową i wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Smacznego

@Ola
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤