Domowa nutella

Przepis


ok. 230 g orzechów laskowych
2 łyżki oleju kokosowego
1 szklanka cukru pudru
1 szczypta soli morskiej
1/3 szklanki kakao
Orzechy (obrane z łupinek) przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 C. i praż przez ok. 10 minut, lub do momentu aż skórka na orzechach zacznie pękać.
Orzechy ostudź. Następnie obierz ze skórki. Najlepiej orzechy wyłożyć na ściereczkę kuchenną i pocierać ,aż skórką odejdzie.
Tak przygotowane orzechy przełóż do miski rozdrabniacza/blendera i dokładnie zmiel. Do orzechów dodaj pozostałe składniki i połącz.
Gotową nutellę przełóż do słoiczka.
@Ewa
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤