Ciasto drożdżowe z rabarbarem i budyniową pianką

Przepis


ciasto drożdżowe: 2 1/2 szkl mąki / 5 żółtek / 3/4 szklanki letniego mleka / 30 g drożdży / 4 kopiaste łyżki cukru / 1 kopiasta łyżka cukru z wanilią / 1 kopiasta łyżka masła / szczypta soli
dodatkowo: 1 kg rabarbaru / 5 łyżek cukru
pianka: 5 białek / 1 szkl cukru / 1 kopiasta łyżka cukru z wanilią / 1/3 szklanki oleju / szczypta soli / 2 op. budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (łącznie 80 gramów)
kruszonka: 100 g miękkiego masła / 1 szkl mąki / 0,5 szkl cukru / 1 kopiasta łyżka cukru z wanilią
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤