Ciasto "Wiosenka"

Przepis



biszkopt:
4 jaja
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki pszennej tortowej (z niewielkimi górkami)
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka cukru waniliowego
szczypta soli


masa jabłkowa:
7 - 8 średnich jabłek
2 paczuszki zielonej galaretki

masa śmietanowo - galaretkowa:
400 ml śmietanki kremówki 30%
2 łyżki cukru pudru (z małymi górkami)
1 paczuszka zielonej galaretki
1 paczuszka czerwonej galaretki
1 płaska i 0,5 łyżki żelatyny
1/3 szklanki gorącej wody

wierzch:
1 paczuszka cytrynowej galaretki
1 płaska łyżeczka żelatyny
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤