ciasto kawowo-pomarańczowe

Przepis


Składniki:
na biszkopt:
6 jajek
1,5 szklanki cukru
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki oleju
3 łyżki zimnej wody
na krem kawowy:
500 ml mleka
łyżka suchej kawy mielonej
1 opakowanie budyniu waniliowego
2 łyżki mąki pszennej
3 łyżki cukru
150 g masła
na krem śmietankowy:
250 g serka mascarpone
300 ml śmietanki kremówki 30%
2 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki żelatyny
dodatkowo:
4 łyżki dżemu pomarańczowego
1 szklanka wystudzonej kawy
2 kieliszki wódki
20 sztuk herbatników kakaowych
łyżka kakao
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤