Sernik z brzoskwiniami i orzechową bezą

Przepis


Składniki: (na blaszkę 24x24 cm)

Ciasto kruche:
240 g mąki pszennej
50 g orzechów włoskich, zmielonych
150 g zimnego masła
70 g cukru pudru
1 op. cukru waniliowego (16 g)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 żółtka

Masa serowa:
1 kg twarogu sernikowego, zmielonego
220 g cukru
2 duże jajka
2 żółtka
1/2 szkl syropu z brzoskwiń
1/2 szkl oleju rzepakowego
1,5 op. budyniu śmietankowego (60 g)
duża puszka brzoskwiń

Beza orzechowa:
5 białek (tych pozostałych z ciasta kruchego i masy serowej)
szczypta soli
1 szkl cukru pudru
150 g orzechów włoskich, zmielonych
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤