Szpinakowy tort z truskawkami i brzoskwiniami

Przepis


CIASTO ZE SZPINAKIEM:
5 jajek
1 szklanka cukru
250 g margaryny lub masła
250 g szpinaku świeżego
1 szklanka mąki pszennej tortowej
1 szklanka mąki krupczatki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
GALARETKA TRUSKAWKOWA:
450 g truskawek mrożonych
1 galaretka truskawkowa
1/2 szklanki wody
1 łyżka cukru
GALARETKA BRZOSKWINIOWA:
480 g brzoskwiń z syropu (1 puszka)
1/2 szklanki wody
1 galaretka brzoskwiniowa
KREM SEROWY:
250 g twarogu zmielonego
2 szklanki kremówki
1/3 szklanki cukru pudru
1 galaretka cytrynowa
1 łyżeczka żelatyny
1/2 szklanki wody
DEKORACJA:
1/2 galaretki brzoskwiniowej
1/2 galaretki truskawkowej
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤