Tort czekoladowo- malinowy

Przepis


Składniki :
Na spód :
250 g dowolnych herbatników u mnie czekoladowe cantuccini
100 g masła
Na masę czekoladową :
250 g twarogu trzykrotnie mielonego
50 g gorzkiego kakao
60 g żelatyny
125 g greckiego jogurtu
80 g drobnego cukru do wypieków
40 ml wody
Na masę malinową :
250 g twarogu trzykrotnie mielonego
125 g malin (mogą być mrożone)
60 g żelatyny
30 g cukru drobnego
Na masę jogurtową :
1 opakowanie galaretki o smaku agrestowym
250 g jogurtu greckiego
250 ml gorącej wody
Wierzch:
2 łyżeczki niebieskiego cukru
galaretka rubinowa Wodzisław
125 g mascarpone
1 brzoskwinia z syropu
czekoladowe ażurki
2 łyżki wiórków kokosowych
2 łyżki czekoladowej posypki
niebieski i różowy cukier opcjonalnie do dekoracji
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤