Czekoladowa beza z malinami i borówkami

Przepis


Czekoladowa beza z malinami i borówkami
Składniki:
Beza:
6 białek (o wadze około 215g)
320g jasnego brązowego cukru (cukier trzcinowy, nierafinowany)
1 łyżka mąki ziemniaczanej
4 łyżki kakao bez cukru
1 łyżeczka białego octu winnego
100g posiekanej gorzkiej czekolady
100g posiekanej mlecznej czekolady
kropla pasty waniliowej lub cukier z prawdziwą wanilią 16g
Wierzch:
500ml śmietanki kremówki 30% lub 36%
1 fix do śmietany (niekoniecznie)
kropla pasty waniliowej lub cukier z prawdziwą wanilią 16g (lub cukier wanilinowy)
po około 100g malin i borówki
kakao do posypania
poszatkowane pistacje do ozdoby
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤