Tort Płatek Śniegu

Przepis


Składniki na biszkopt kakaowy (tortownica śr 24cm) – biszkopt kakaowy:

7 białek + szczypta soli (rozm. ‘L’)
220 g cukru
7 łyżek wody, zimnej
7 żółtek
170 g mąki pszennej
45 g kakao
Krem czekoladowy- krem czekoladowy:
280 ml śmietanki kremówki 36%*
180 g mlecznej czekolady, połamanej
45 g gorzkiej czekolady, połamanej
80 g serka mascarpone, schłodzonego

Mus malinowy – mus malinowy:
450 g świeżych/mrożonych malin
100 g cukru trzcinowego lub więcej, do smaku
3 płaskie łyżeczki żelatyny (12g)
3 łyżki zimnej wody
250 ml śmietanki kremówki 36%*
50 g serka mascarpone lub 50 ml kremówki 36%
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤