Tarta z masłem orzechowym i orzechami arachidowymi, bez cukru, bez glutenu

Przepis


Tarta z masłem orzechowym i orzechami arachidowymi wegańska, bez cukru, bez glutenu
Składniki:
Spód:
2 szklanki orzechów arachidowych (bez soli)
80g suszonych daktyli
1/4 szklanki kakao bez cukru
4 łyżki roztopionego oleju kokosowego
Nadzienie:
1 szklanka masła orzechowego (o zawartości orzechów 90-100%)
2 kopiaste łyżki miodu (lub syropu z agawy, lub syropu klonowego)
3 łyżki roztopionego oleju kokosowego
kropa pasty waniliowej lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
szczypta soli
Wierzch:
1 szklanka orzechów arachidowych (bez soli)
1 kopiasta łyżka miodu (lub syropu z agawy, lub syropu klonowego)
około 120g malin
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤