Ciasto łaciate z masą sernikową

Przepis


ciasto białe:
150 gramów mąki ziemniaczanej
50 gramów mąki pszennej tortowej
1 szklanka cukru
szczypta soli
1 łyżka octu 10%
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
6 białek

ciasto ciemne:
6 całych jaj
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mąki pszennej tortowej
szczypta soli
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2 płaskie łyżki ciemnego kakao

masa sernikowa:
1 kg twarogu półtłustego (zmielonego lub twaróg w wiaderku)
1 szklanka cukru
1 łyżka cukru z wanilią
6 żółtek
200 gramów miękkiego masła lub margaryny
1 paczuszka budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (z górką)
0,5 szklanki zimnego mleka
ponadto:
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤