Szarlotka z kremem budyniowym

Przepis


1 1/2 kg słodkich jabłek (waga po obraniu)
50 g masła
2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
1/3 łyżeczki cynamonu
1/4 łyżeczki mielonych goździków
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
CIASTO KRUCHE:
3 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mąki krupczatki
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru drobnego
250 g masła
3 żółtka
2 jajka
2 łyżki śmietany
2 łyżki kakao
KREM BUDYNIOWY:
1 opakowanie galaretki cytrynowej
1/2 szklanki wody
1 1/2 szklanki mleka
2 łyżki cukru
1 opakowanie budyniu śmietankowego
200 g śmietanki kremówki 30%
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤