Ciasto bananowe z polewą bez glutenu, bez cukru, wegańskie

Przepis


Ciasto bananowe z polewą bez glutenu, bez cukru, wegańskie
Składniki:
Ciasto:
3 bardzo dojrzałe banany
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
120g syropu z agawy lub daktylowego
70g oleju kokosowego
130g mąki gryczanej
140g mąki ryżowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej lub skrobi z tapioki
2 łyżki kakao bez cukru
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka cynamonu
3/4 łyżeczki zmielonego imbiru
100g suszonej żurawiny lub rodzynek
Polewa:
2 łyżki syropu z agawy
3 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki kakao
2 łyżki gorącej wody
Dodatkowo:
poszatkowane orzeszki do ozdoby
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤