Tort dla dzieci

Przepis


Biszkopt:
4 jajka
100 g cukru
1 łyżka cukru waniliowego
3/4 szkl mąki pszennej
2 kopiaste łyżki kakao
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki oleju rzepakowego

Krem:
1 kubeczek śmietany kremówki 30% (330 g), schłodzonej
250 g serka mascarpone
1 łyżka cukru pudru
8 batoników Kinder Chocolate (jedno 100 g opakowanie)
2 łyżki kakao

Poncz:
1/2 szkl malinowej herbaty z cytryną i cukrem

Do dekoracji:
3 op. podłużnych ciasteczek w czekoladzie w kształcie pałeczek Milka Lila Stix (3x112 g)
1 op. draży w białej czekoladzie (70 g)
1 op. draży w ciemnej czekoladzie (70 g)
1 op. M&M's bez orzeszków (90 g)
1 pralinka Rafaello
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤