Ciasto z resztek ciast (bajaderkowe)

Przepis


Składniki: (na blaszkę 20x30 cm)

Bajaderkowa masa:
1 kg jasnego nieudanego ciasta, zakalca, babki lub przesuszonych resztek, których nikt już nie chce jeść (u mnie jasne ciasto ucierane z kremem maślanym)
150 g marmolady wieloowocowej
2 łyżki naturalnego, ciemnego kakao
6 łyżek kakao słodzonego typu Nesguik
3 łyżki wiórek kokosowych
3/4 łyżeczki aromatu rumowego
ulubione bakalie: orzechy, migdały, rodzynki, skórki owocowe itp.- ilość dowolna, jak kto lubi
1/2 szkl ciepłego mleka
100 g masła, stopionego i przestudzonego (ja pominęłam, gdyż moje ciasto było przełożone kremem maślanym)
3 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella

Dodatkowo:
ok. 100 g herbatników maślanych
wiórki kokosowe do posypania ciasta

Polewa:
3 łyżki mleka
3 łyżki cukru pudru
3 łyżki kakao
100 g masła
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤