Ciasto porzeczkowo-kajmakowe

Przepis


Biszkopt kakaowy:
4 jajka
ok. ⅓ szklanki mąki pszennej
1 łyżka kakao (po połączeniu kakao i mąki pszennej powinniśmy otrzymać ½ szklanki)
½ szklanki mąki ziemniaczanej
¾ szklanki cukru
2 łyżki wody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
4 żółtka
½ szklanki cukru
2 szklanki mleka
2 kopiate łyżki mąki ziemniaczanej
250g masła
Poncz:
1- 1 ½ szklanka kawy posłodzonej według uznania (dałam 1 łyżeczkę)
Dodatkowo:
1 puszka masy krówkowej lub puszka słodkiego mleka skondensowanego
ok. 350- 400g dżemu z czarnych porzeczek
ok. 280g herbatników
100g nutelli (lub innego kremu orzechowo- czekoladowego)
kakao
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤