MURZYNEK ŚWIĄTECZNY Z MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ, BEZ CUKRU

Przepis


Składniki:
Mąka pełnoziarnista typ 1850- 1,5 szklanki
Mąka pszenna typ 650 - 1 szklanka
Mleko 1,5%- 1 szklanka
Masło klarowane/olej- ok. 60g
Dżem nisko słodzony lub 100% czarna porzeczka- 1 słoik
Przyprawa do piernika -1 sztuka
Soda oczyszczona- 2 łyżeczki
Ksylitol- 1/2 szklanki
Jajka- 3 sztuki
Kakao- 2 łyżki

Polewa:
Gorzka czekolada z żurawiną- 80g
Mleko 1,5%- 8 łyżek
Posypka arachidowa prażona delecta- 30g
Posypka karmel decorada delecta- 20g
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤