Crumble z rabarbarem i truskawkami

Przepis


Składniki:
(4 porcje)
- ok. 4 łodygi rabarbaru,
- 10 sztuk truskawek,
- 2 łyżki brązowego cukru,
- odrobina wody,
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej/skrobi ziemniaczanej,
- 1 łyżka masła,
- lody waniliowe/śmietankowe.

kruszonka:
- 1/2 szklanki mąki krupczatki,
- 2-3 łyżki płatków owsianych,
- 1/4 kostki masła,
- szczypta soli,
- 1/4 szklanki cukru drobnoziarnistego (do wypieków),
- 2 łyżki zmielonych migdałów,
- kilka płatków migdałów (posypka na górę),
- 1 łyżka ekstraktu wanilii.
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤