Bezglutenowa Wegańska Tarta kokosowa z truskawkami

Przepis


Na spód :

1 szklanka mąki gryczanej
0,5 szklanki mąki kokosowej
60 ml oleju kokosowego
3 stołowe łyżki ciemnobrązowego cukru trzcinowego u mnie Muscovado
3 łyżeczki przecieru z suszonych daktyli lub opcjonalnie dowolnego syropu np z agawy lub klonowego
1,5 łyżeczki cynamonu
szczypta soli

Na krem :

1 puszka 400 ml mleka kokosowego
1 łyżka (ml) ekstraktu waniliowego lub laska wanilii
ok. 1/4 szklanki cukru drobnego
2 łyżki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej

Ponadto na czerwoną polewę:

Szklanka soku malinowego rozrobiona z dwiema łyżkami mąki ziemniacznej
lub kisiel o smaku truskawkowym rozrobiony w 250 ml wody.
oraz 250 g świeżych truskawek
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤