Biszkopt z musem truskawkowym

Przepis


Biszkopt z musem truskawkowym
Składniki:
Biszkopt:
4 duże jajka – osobno żółtka i białka
140g cukru
140g mąki pszennej (użyłam tortowej)
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki aromatu waniliowego
Krem:
1 galaretka truskawkowa w proszku
500g śmietanki kremówki 36%
4 łyżki cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku)
1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g (można też dodać 1 łyżeczkę pasty waniliowej)
Mus truskawkowy:
2 galaretki truskawkowe w proszku lub czerwone w innym smaku
600g umytych, obranych truskawek
Do nasączenia:
1/3 szklanki wody
3 łyżki soku z cytryny
2 łyżeczki cukru pudru
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤