Jogurtowe z owocami (niezawodne)

Przepis


3 szklanki mąki pszennej tortowej (koniecznie tortowej, zobaczycie różnicę)
1 szklanka oleju
1 pełna i 2/3 szklanki cukru pudru (zobaczycie różnicę ;-)
2 płaskie łyżki cukru waniliowego
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
4 jaja (M)
300 gramów gęstego jogurtu (najlepiej greckiego, ostatecznie może być naturalny)
1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (40 g)
około 500 - 700 gramów owoców (u mnie rabarbar, najpierw zasypany cukrem, a potem dokładnie osączony na sitku)

paczuszka kisielu o dowolnym smaku lub 1 łyżka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie, jeśli z owoców leje się sok)

cukier puder do posypania
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤