owocowy torcik

Przepis


BISZKOPT:

1,5 szklanki jasnej mąki orkiszowej (180 g)
1/2 szklanki karobu w proszku (60 g)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
3/4 szklanki melasy z karobu Bakra (180 ml)
3/4 szklanki mleka roślinnego (180 ml)
1/4 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego lub zwykłego (60 ml)
1 laska wanilii (same ziarenka ze środka) lub 1/4 łyżeczki suszonej wanilii


BITA ŚMIETANA KOKOSOWA:

2 puszki schłodzonego mleka kokosowego (tylko stała część- krem) *
2 łyżki zmielonego na puder ksylitolu lub brązowego cukru


POZOSTAŁE DODATKI:

ok. 200 g marmolady z rabarbaru z lawendą lub marmolady z rabarbaru z imbirem
500 g świeżych truskawek
suszone owoce morwy
borówki
listki świeżej mięty
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤