Ciasto z herbatnikami

Przepis


Składniki

biszkopt orzechowy ( forma 25 x 40 )
6 jajek
1 szkl cukru
1 szkl mąki
1 szkl orzechów włoskich
1 łyżeczka proszku do pieczenia

krem
400 g miękkiego masła
4 jajka
1 l mleka
1 szkl cukru
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
2 cukry waniliowe

polewa czekoladowa
250 g margaryny
2 łyżki mleka
4 łyżki cukru
1-2 łyżki kakao
1 cukier waniliowy

bita śmietana
2 szt śmietany w proszku śnieżki
400 ml mleka
1 łyżka żelatyny
2-3 łyżki gorącej wody

dodatkowo
ok. 2-4 kieliszki wódki
ok. 500 ml wody
ok. 2 opakowania herbatników
kawałek czekolady
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤