Tarta budyniowo jabłkowa z cynamonem

Przepis


Mąka – 1 i 1/3 szklanki – mowa o pszennej, ale jeżeli chcesz odchudzić tartę, to użyj mąki orkiszowej, jest rewelacyjna, najtaniej kupisz ją Tutaj — > KLIK. Polecam zrobić od razu większy zapas, bo wykorzystasz ją do różnych potraw. Ja robiłam na niej nawet krokiety.
150 gram masełka
lodowate mleko – nie dużo, wystarczy jedna łyżka
średniej wielkości jajko
pół łyżeczki cukru, najlepiej brązowego, ja kupuję Tutaj — > KLIK . To koniec składników na ciasto. Teraz reszta
2 budynie waniliowe – chyba, że chcesz robić swój, domowy, ale ja się w to nie bawię
łyżka cukru
jabłka – 8 dużych
cynamon
800 ml mleka
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤