Sernik przekładany z owocowym wkładem

Przepis


Składniki:
Biszkopt jasny:
3 jajka
3 łyżki cukru
3 łyżki mąki pszennej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Biszkopt kakaowy:
4 jajka
4 łyżki cukru
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka kakao
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wkład serowy:
600 g twaróg półtłusty Łowicki
150 g cukru
1 budyń waniliowy
5 jajek
150 g masła
Masa truskawkowa:
800 g truskawek (u mnie mrożone)
2 galaretki truskawkowe
Krem budyniowy:
600 ml mleka
2 budynie waniliowe
1 łyżka cukru waniliowego
5 łyżek cukru
200 g masła
Polewa:
125 g margaryny
0,5 szkl cukru pudru
3 łyżki wody
3 łyżki kakao
dżem truskawkowy do posmarowania
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤