Ciastka na piwie - Swiatciast.pl

Ciastka na piwie

Przepis


250 g margaryny
3 szklanki mąki
1/2 szklanki piwa
dżem brzoskwiniowy lub inny
Margarynę przełóż do zamrażalnika i wyjmij,gdy będzie wystarczająco twarda by ją zetrzeć na tarce.
Margarynę zetrzyj na tarce o grubych oczkach,dodaj przesianą mąkę,wlej piwo i zagnieć ciasto.
Ciasto owiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 3 godziny.
Następnie,ciasto cienko rozwałkuj i nożem lub foremką do ciastek wykrój kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałóż ok 1 łyżeczkę dżemu.

Kwadraty sklej rogami. Ciastka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 C przez ok. 15 minut lub do momentu,gdy nabiorą złotego koloru.
Ciastka można posypać cukrem pudrem lub polukrować.
@Ewa
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

Bananowa Randka HIT LATA!

Zobacz również te inspiracje:

następna inspiracja ➤

Sprawdź nas na facebooku: