Pischinger

Przepis


Składniki:
1 opakowanie okrągłych wafli
100 g gorzkiej czekolady
100 g posiekanych orzechów włoskich
1/2 szklanki kremówki
1/2 szklanki cukru pudru
2 łyżki masła
Polewa:
2 łyżki kremówki
1 łyżka masła
3/4 gorzkiej czekolady
Czekoladę pokrusz i przełóż do garnka. Dodaj cukier puder,śmietankę,masło i rozpuść na małym ogniu.
Dodaj orzechy i podgrzewaj do momentu aż masa zgęstnieje. Przełóż wafle kremem,pamiętając aby nie smarować wierzchniego wafla.
Tak przygotowane wafle obciąż deseczką i odstaw w chłodne miejsce na ok. 3 godziny.
Polewa:
Czekoladę posiekaj i rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj śmietankę,masło i mieszaj do połączenie się składników.
Ciepłą polewą posmaruj wafle i odstaw aby polewa zastygła.
@Ewa
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤