Jabłecznik z pierniczkami

Przepis


Jabłecznik z pierniczkami
Składniki:
Biszkopt:
6 dużych jajek – osobno żółtka i białka
170g cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego 16g
180g mąki pszennej (użyłam tortowej)
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki aromatu waniliowego
Masa jabłkowa:
1,7kg jabłek
2 galaretki w proszku (użyłam wiśniowej i brzoskwiniowej)
Krem śmietanowy:
500g śmietanki kremówki 30% lub 36%
1 galaretka agrestowa w proszku
Polewa:
100g masła
9 łyżek cukru
5 łyżek wody
4 łyżki kakao bez cukru
Dodatkowo:
500g nadziewanych pierniczków w czekoladzie
płatki migdałowe do posypania
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤