Ciasto kukułka

Przepis


Składniki- biszkopt:

6 jaj

4/5 szklanki cukru

1 szklanka mąki pszennej tortowej

2 czubate łyżki ciemnego kakao

1 łyżeczka proszku do pieczenia



Krem kakaowy:

300 ml śmietany 30 %

1 czubata łyżka ciemnego kakao

1 czubata łyżka cukru

1 czubata łyżka żelatyny

50 ml wrzącej wody



Krem czekoladowy:

200 g gorzkiej czekolady

150 ml likieru jajecznego



Krem kukułkowy:

500 ml śmietany 30 %

150 g cukierków kukułek

1 łyżka żelatyny



Dodatkowo:

podłużne lub okrągłe biszkopty

2-3 kostki gorzkiej czekolady

opcjonalnie 50-70 ml naparu kawowego
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤