Zdrowy snikers bez cukru i mleka

Przepis


Spód
150 g zmielonych płatków kukurydzianych bez dodatku cukru ( myślę, że mąka kukurydziana też się sprawdzi)
2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego Soncone – kupisz tutaj
3 żółtka
1 jajko
Warstwa I
3 łyżki masła orzechowego (użyłam domowego) – o maśle orzechowym możecie poczytać tutaj (czy masło orzechowe jest zdrowe? Ile można go jeść? Jak zrobić samemu?)
Warstwa II
daktyle bez pestek 250g
wrząca woda do zalania daktyli
Warstwa III
120 g niesolonych orzechów ziemnych (waga po obraniu). Orzechy możesz wcześniej podprażyć na suchej patelni
Polewa czekoladowa
1 łyżka oleju kokosowego
2 łyżki kakao
1 łyżeczka ksylitolu
lub
kilka kostek dobrej, gorzkiej czekolady o wysokiej zawartości kakao
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤