Ciasto z musem czekoladowym i malinami

Przepis


Biszkopt:
4 jajka,
3/4 szklanki mąki pszennej,
1/4 szklanki cukru,
łyżeczka proszku do pieczenia,
2 łyżki kakao,
łyżka octu jabłkowego,
szczypta soli.

Poncz:
50ml wrzątku,
łyżka kawy rozpuszczalnej,
5 łyżek nalewki z malin.

Mus czekoladowy:
100g gorzkiej czekolady,
100g mlecznej czekolady,
4 żółtka,
400ml śmietanki 30%,
2 czubate łyżki cukru pudru,
2 łyżki żelatyny,
70ml wrzątku.

Masa śmietanowa:
300ml śmietanki 30%,
4 czubate łyżki cukru pudru,
2 łyżki żelatyny,
70ml wrzątku,
500g malin,
50g startej czekolady.
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤