,,Magiczny truskawkowy deser''

Przepis


Składniki:

5 dag serka mascarpone
50 ml śmietany 30%
3 łyżki cukru pudru z wanilią
5 truskawek
1 galaretka truskawkowa około 75g (kupiony tutaj)
100g herbatników maślane (zmielone w blenderze)
30g masła
pół łyżki brązowego cukru
2 metalowe obręcze

Wykonanie:

Zmielone herbatniki mieszamy z brązowym cukrem i roztopionym masłem. Masę herbatnikową wykładamy na spód obręczy wyłożonych folią, ugniatamy łyżką i wstawiamy do lodówki. Truskawki myjemy oczyszczamy, kroimy wzdłuż i układamy na spód miseczek. Galaretkę rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody, dokładnie mieszamy i ostudzamy. Tężejącą galaretką zalewamy na ułożone truskawki i wkładamy do lodówki na około 3 godziny. Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną i cukrem pudrem. Gotową masę przekładamy na ciasto. Torciki wkładamy do lodówki lub zamrażarki na całą noc. Smacznego!
@Agnieszka
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤