Ciasto Smakosz

Przepis


Składniki

Ciasto
400 g mąki pszennej
4 żółtka
1 szklanka cukru pudru
150 g masła
3 łyżki kwaśnej śmietany

Jasna część ciasta
4 białka
1/2 szklanki cukru kryształu
100 g startej gorzkiej czekolady
100 g rodzynek
100 g wiórek kokosowych
1 szklanka krojonych orzechów
1 słoik powideł (dałam śliwkowe)
Ciasto ciemne
4 białka
1/2 szklanki cukru kryształu
1 kisiel wiśniowy
Masa budyniowa
1/2 l mleka
2 budynie śmietankowe
250 g masła
cukier do smaku

Polewa
125 g masła
1/2 szklanki cukru
2 łyżki wody
1,5 łyżki kakao

Składanie ciasta:
Ciasto jasne
Masa budyniowa
Ciasto ciemne
Polewa
Posypać skruszonymi płatkami migdałów

następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤