TORT CZEKOLADOWY Z OWOCAMI

Przepis


Składniki:

Ciasto ( tortownica 20-21cm):
3 duże jajka
150 ml mleka
130 ml oleju rzepakowego/słonecznikowego
1 ¼ szklanki brązowego cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
150g mąki pszennej
60g kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
½ łyżeczki sody oczyszczonej
Krem:
250 ml śmietanki kremówki
250g serka mascarpone
1 ½ łyżki cukru pudru
1 łyżeczka ekstraktu wanilii
Frużelina:
250g owoców lata ( truskawki,maliny,jagody,czereśnie itp.)
1 ½ łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości gorącej wody
½ szklanki cukru
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1 łyżce wody
Dodatkowo:
dowolne owoce do dekoracji
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤