Puszyste bułeczki z czosnkiem i parmezanem

Przepis


Składniki na 8 dużych lub 10 – 12 mniejszych bułeczek:

1/4 szklanki ciepłej wody
7g drożdży instant (1 saszetka)
3/4 szklanki mleka
30g miękkiego niesolonego masła
1 duże jajko
1 i 1/2 łyżki płynnego miodu
1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej
2 1/4 szklanki mąki pszennej
3/4 łyżeczki soli
1 łyżeczka suszonego czosnku
2 – 3 łyżki drobno startego parmezanu
Dodatkowo:

1 – 2 łyżki roztopionego masła
1 łyżka tartego parmezanu
1 ząbek czosku
1/4 łyżeczki ziół prowansalskich (można pominąć)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤