Wafelki Knoppers

Przepis


Składniki:
masa mleczna:
1/4 szklanki mleka,
1/4 szklanki cukru,
175 g miękkiego masła,
1 szklanka mleka w proszku.
masa z nutelli:
100 g masła,
160 g nutelli,
1 łyżka kakao,
2 czubate łyżki zmielonych orzechów laskowych,
100 g orzechów laskowych.
dodatkowo:
70 g deserowej czekolady,
3 duże wafle.


Treść przepisu:

Masa mleczna: w rondelku podgrzewamy mleko i dodajemy cukier, mieszamy, aż się rozpuści. Masło ucieramy mikserem i dodajemy do niego ostudzone mleko i mleko w proszku.


Masa z nutelli: miękkie masło ucieramy mikserem, dodajemy nutellę, kakao i miksujemy. Następnie dodajemy potłuczone tłuczkiem orzechy laskowe i zmielone orzechy, mieszamy łyżką.

Na jednym wafelku rozprowadzamy równo masę z nutelli, przykrywamy wafelkiem, rozprowadzamy masę mleczną, przykrywamy wafelkiem. Na samej górze robimy polewę z rozpuszczonej gorzkiej czekolady. Wafelek schładzamy w lodówce.

następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤