Deser z truskawkami, mascarpone i ciasteczkami owsianymi

Przepis


SKŁADNIKI (na 3 porcje)
truskawki

200g truskawek
250g serka mascarpone
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
3 łyżeczki cukru waniliowego
80g ciasteczek owsianych z orzechami
(kupnych lub z tego przepisu)
listki mięty do dekoracji

mascarpone
PRZYGOTOWANIE

Serek mascarpone mieszamy z jogurtem, skórką cytrynową i cukrem waniliowym. Ciasteczka kruszymy na małe kawałki. Truskawki kroimy na plasterki. W pucharkach lub szklankach układamy warstwy deseru : 2 łyżki mascarpone, połowa ciasteczek i truskawek, łyżka mascarpone, pozostałe ciastka i truskawki. Całość ozdabiamy listkami mięty i schładzamy przez godzinę w lodówce. Smacznego :)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤