Mini serniczki z truskawkami

Przepis


Składniki na 16 mini serników

Spód serniczków

biszkopty lub herbatniki 60 g
masło 25 g
Ciastka zmielić na drobny piasek, połączyć z roztopionym masłem ( wystudzonym ) Formę do muffin wyłożyć papilotami, z otrzymanego ciasta uformować spody serników.

Masa serowa

ser biały 300 g
śmietana 30 % 250 ml
jajka 3
cukier 1/2 szklanki
mąka pszenna 30 g
mąka ziemniaczana 30 g
szczypta soli
aromat migdałowy 5 kropli
ponadto truskawki
Starannie oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z solą na sztywną pianę, zimną śmietanę kremówkę ubić w osobnej misce. Żółtka utrzeć z cukrem, na jasną masę, dodać zmielony ser. Pozostałe składniki zmiksować do połączenia. Czas ubijania i miksowania składników powinien być możliwie jak najkrótszy, napowietrzenie masy serowej sprawi, że może po upieczeniu delikatnie opaść. Masę serową wyłożyć na spód ciasteczek, na wierzch ułożyć truskawki posiekane w drobną kostkę. Piec do 35 minut w temperaturze 150 °. Wystudzić, schłodzić w lodówce parę godzin, najlepiej całą noc.
@Paulina
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤