Jabłka pod kruszoną

Przepis


Składniki:

- 150 g mąki orkiszowej Owocowy Raj
- 50 g płatków owsianych górskich
- 3 łyżki cukru pudru
- 100 g zimnego masła
- 5 jabłek
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka cynamonu
- garść rodzynek Owocowy Raj
- garść żurawiny Owocowy Raj

Wykonanie:

Jabłka obieramy i kroimy na kawałki, przekładamy do wysmarowanej masłem żaroodpornej formy. Posypujemy cukrem trzcinowym, cynamonem, rodzynkami i żurawiną. Przygotowujemy kruszonką - w misce mieszamy ze sobą makę, zimne kawałki masła, cukier puder i płatki owsiane, rozdrabniamy palcami i posypujemy jabłka. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 220 stopni przez 20-25 minut.
Podajemy ciepłe z kulką lodów waniliowych.

Smacznego :-)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤