Dominosteine - słodkie domino w czekoladzie

Przepis


Piernik:
220 g mąki pszennej
50 g masła
120 g miodu
1 łyżka cukru
100 g czekolady deserowej (lub 50 g masła i 2 łyżki kakao)
1 jajko
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika
szczypta soli
Do przełożenia:
300 g masy marcepanowej
400 g powideł śliwkowych
1 łyżka soku z cytryny

Polewa:
400-500 g czekolady deserowej (można użyć także mlecznej lub białej)
4-5 łyżek oleju rzepakowego (na każde 100 g czekolady 1 łyżka oleju)
Dekoracja:
100 g cukru pudru
1 łyżka wrzątku
kilka kropli soku z cytryny
cukrowe śnieżynki
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤