Jaglany warstwowiec z duszonymi gruszkami

Przepis


Jaglany warstwowiec z duszonymi gruszkami
Składniki na 1 porcję:

40 g kaszy jaglanej
130 g jogurtu naturalnego
100 g gruszki
1 łyżeczka cynamonu
15 g miodu
8 g płatków migdałowych
40 g dżemu z czarnej porzeczki (u mnie wersja domowa bez cukru)

wartość energetyczna 1 porcji: ok. 400 kcal
B: 13,4g T: 10 g W: 62,6 g

Kaszę jaglaną ugotować na wodzie, następnie dodać miód, dokładnie wymieszać. Gruszkę pokroić w kostkę, poddusić z cynamonem. W szklance bądź innym naczyniu układać warstwami: kaszę, jogurt, gruszki, na wierzchu warstwę dżemu, posypać płatkami migdałowymi. Smacznego ;)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤