Tort kawowo-bananowy

Przepis


Składniki:

biszkopt

5 jajek
1 szkl. cukru
1/2 szkl. mąki pszennej
1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
2 łyżki kakao
2 łyżeczki octu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
masa czekoladowa

2 żółtka
2 szklanki mleka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki cukru
2 kopiaste łyżki nutelli
200 g masła w temperaturze pokojowej
kieliszek likieru czekoladowego (opcjonalnie)
masa kawowa

375 g serka mascarpone
180 ml śmietanki 30%
2 łyżeczki kawy rozpuszczone w 3 łyżeczkach gorącej wody
2 łyżki likieru kawowego (opcjonalnie)
3 łyżki cukru pudru
ponadto:

2 małe słoiczki dżemu bananowego ( można zastąpić świeżymi bananami )
podłużne biszkopty ( 120 g )
nasączenie ( szklanka mocnej kawy + 1/2 szklanki likieru Baileys
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤