Dietetyczne serniczki na zimno

Przepis



500 gram czarnej porzeczki
opakowanie serka President 300 gram 0 % tłuszczu
3 łyżki żelatyny
3 łyżki miodu
syrop klonowy do polania



Czarną porzeczkę zmiksuj ( można przetrzeć przez sito, jeśli chcesz) zacznij podgrzewać mieszając aby się nie przypaliła. Pod koniec dodaj syrop lub miód. Kiedy się zagotuje dodaj 2 łyżki żelatyny i mieszaj trzepaczką. Pozostaw do lekkiego ostygnięcia, dodaj serek President 0% i zmieszaj. Nalewaj do silikonowej formy na muffiny (wychodzą z niej z wielką łatwością). Wstaw do lodówki aż stężeją. Są słodkie , ale jeśli wolisz jeszcze słodsze polej syropem klonowym. Wyśmienicie smakują z miętą.
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤